editör » 13 Ağu 2008, 18:54
Bende vista'ya daha önce hiç format atmamıştım ama geçende denedim ve format atıldı. Herhangi bir sorun da çıkmadı. Aynı şekilde dizüstü bilgisayardı ve orjinal vista yüklüydü. Nasıl format attığımı aşağıda anlattım. Sende bu şekilde yaparak bilgisayarına format atabilirsin. Bir de yükleme sonucunda c de video ve filmler vardı. Onlarada birşey olmamış. Bilgin olsun.
windows vista format atmak
Bilgisayarınıza vista cd nizi takın. Bilgisayarınızı kapatın.
Bilgisayarınızın açılışında F12 tuşuna basın ve seçeneklerden CD-ROM yazan seçeneğin üzerine gelip Enter’a basın.
Ekranda “Cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın” yazısı çıkacak. Bu yazı çıktığında bir tuşa basarak yükleme işlemine geçin.
Karşınıza yükleme penceresi çıkacak ve size ne yapmak istediğinizi soracak. Burada iki seçenek var. Biri yükseltme diğeri yeniden yükleme. Siz yeniden yükleyeceksiniz. Herhangi bir yükseltme işlemi yapmıyoruz.
Karşınıza sözleşme çıkacak, bunu kabul edip geçiyoruz.
Bilgisayarınızdaki sürücüleri göreceksiniz. Bu ekranda windowsunuz hangi sürücüde yüklü ise onu seçin ve alttaki seçeneklerden “Şimdi Yükle” deyin.
Karşınıza yükleme ekranı gecek ve windows yükleniyor diyecek. Burada bir süre sizi bekletecek bilgisayar.
* Dosyalar kopyalanıyor…
* Dosyalar genişletiliyor…
* Özellikler yükleniyor…
* Güncelleştirmeler yükleniyor…
* Yükleme tamamlanıyor…
Sırasıyla bu seçenekler bittikten sonra artık bilgisayarınıza format atılmış oluyor.
windows vista'ya bu şekilde format çekebilirsiniz. kendi bilgisayarıma başka bir cd ile vista formatı atıp makalesini sizinle paylaşırım.