windows vista format atmak

Her türlü bilgi ya da bilgilerinizi buradan paylaşabilirsiniz.

İleti FaNtoM » 13 Ağu 2008, 18:43

windows vista format atmak nasıl atılır?

Ben xp'ye nasıl format atılır biliyorum. Ancak kardeşim laptop (dizüstü) bilgisayar aldı. Orjinal vista yüklü bilgisayarda. Vista format cd'si de vermişler. format atmak gerekti ama bunda nasıl format atılır bilmiyorum. Kısaca anlatabilirseniz format atmayı deneyeceğim.

Teşekkürler...
FaNtoM

Re: windows vista format atmak

İleti editör » 13 Ağu 2008, 18:54

Bende vista'ya daha önce hiç format atmamıştım ama geçende denedim ve format atıldı. Herhangi bir sorun da çıkmadı. Aynı şekilde dizüstü bilgisayardı ve orjinal vista yüklüydü. Nasıl format attığımı aşağıda anlattım. Sende bu şekilde yaparak bilgisayarına format atabilirsin. Bir de yükleme sonucunda c de video ve filmler vardı. Onlarada birşey olmamış. Bilgin olsun.

Bilgisayarınıza vista cd nizi takın. Bilgisayarınızı kapatın.

Bilgisayarınızın açılışında F12 tuşuna basın ve seçeneklerden CD-ROM yazan seçeneğin üzerine gelip Enter’a basın.

Ekranda “Cd den önyükleme yapmak için bir tuşa basın” yazısı çıkacak. Bu yazı çıktığında bir tuşa basarak yükleme işlemine geçin.

Karşınıza yükleme penceresi çıkacak ve size ne yapmak istediğinizi soracak. Burada iki seçenek var. Biri yükseltme diğeri yeniden yükleme. Siz yeniden yükleyeceksiniz. Herhangi bir yükseltme işlemi yapmıyoruz.

Karşınıza sözleşme çıkacak, bunu kabul edip geçiyoruz.

Bilgisayarınızdaki sürücüleri göreceksiniz. Bu ekranda windowsunuz hangi sürücüde yüklü ise onu seçin ve alttaki seçeneklerden “Şimdi Yükle” deyin.

Karşınıza yükleme ekranı gecek ve windows yükleniyor diyecek. Burada bir süre sizi bekletecek bilgisayar.

* Dosyalar kopyalanıyor…
* Dosyalar genişletiliyor…
* Özellikler yükleniyor…
* Güncelleştirmeler yükleniyor…
* Yükleme tamamlanıyor…

Sırasıyla bu seçenekler bittikten sonra artık bilgisayarınıza format atılmış oluyor.

windows vista'ya bu şekilde format çekebilirsiniz. kendi bilgisayarıma başka bir cd ile vista formatı atıp makalesini sizinle paylaşırım.
Kullanıcı avatarı
editör

İleti afucan » 02 Kas 2009, 20:27

ellerine saglık
afucan

İleti editör » 03 Kas 2009, 04:16

afucan yazdı:ellerine saglık

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
editör

İleti asayis_ » 21 Haz 2010, 19:23

hocam ben windows 7 kullanıyorum. wistaya çevireceğim. yine wistaya format yolunumu izleyeceğim. açıklarmısınız rica etsem efendim
asayis_

İleti editör » 22 Haz 2010, 01:57

asayis_ yazdı:hocam ben windows 7 kullanıyorum. wistaya çevireceğim. yine wistaya format yolunumu izleyeceğim. açıklarmısınız rica etsem efendim

arkadaşım windows 7 hiç kullanmadım. bu nedenle seni yanlış yönlendirmek istemem. ama bir sorun olacağını da sanmam. benim çekincem windows 7 yüklü bir bilgisayarı, xp ya da vistaya çevirmenin yararlı olup olmayacağı konusunda. vista yüklü bir bilgisayarı xp'ye çevirmiştim çok sorun çıkartmıştı. mecburen tekrar vistaya çevirdim. bu nedenle yeni bilgisayarlarda işletim sistemini değiştirmenizi tavsiye etmiyorum.
Kullanıcı avatarı
editör

Bilgi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir