Büyük Depolama Birimi Denetleyicisi

Her türlü bilgi ya da bilgilerinizi buradan paylaşabilirsiniz.

Büyük Depolama Birimi Denetleyicisi

İleti kemalxs » 20 Tem 2008, 15:15

Büyük Depolama Birimi Denetleyicisi nedir?

Bilgisayara format attım ve bilgisayarın özelliklerinden hangi driverlar eksik diye baktım. Büyük depolama birimi denetleyicisi yok görünüyor. Sanırım driver cd'leriyle beraber yükleniyor bu ama benim driver cd'lerim yok. ASUS'un ama bulamadım internettende.

Bu sorunu nasıl halledebilirim? Nerden indirebilirim bunu?
kemalxs

Re: Büyük Depolama Birimi Denetleyicisi

İleti ATMOSFER13 » 21 Tem 2008, 08:08

Biostan ide harddisklerin olduğu kanallar "auto" konumunda mı? Anakart cd sinde chipset driverleri var onları kurduğuna emin misin? Zaten full her şeyi kurduğunda tanımış olarak görecektir.Büyük Depolama Birimi Denetleyicisi" anakartın üzerinde bir aygıt. Ki ide veya raid denetleycileriyle ilgili.Eğer driver cd lerin yoksa bu sorunu çözmen biraz zor çünkü depolama birimi denetleyicisi driver cd leri ile kuruluyor.
ATMOSFER13

İleti kemalxs » 21 Tem 2008, 09:16

Evet driver cd'leri varken sorun olmuyordu. Ancak driver cd'leri gitti. İnternetten bulurum heralde. Bir de şuan o yok görünüyor ama bilgisayarda da herhangi bir sorun yok. Yüklenmese ne olacakki...

Ne işe yaradığını da söyleyebilirsen sevinirim.

Teşekkürler açıklamaların için.
kemalxs

İleti ATMOSFER13 » 22 Tem 2008, 07:37

Çoğu bilgisayarda karşılaşılan bir sorundur. Eğer bilgisayarınızın donanım parçaları üzerinde kart okuyucular varsa bu hatayı verir. Verme sebeplerinden bazıları ise genel “windows update”leri, bios güncellemeleri ve donanım güncellemeleri sonrasında görülür. Masaüstüne geldiğinizde devamlı sizi yeni donanım bulundu mesajı ile karşılar.Donanımı hiç birşekilde yükleme yapamıyoruz. Ayrıca aygıt yöneticisinde de sarı ünlem işareti çıkar.Çözümü ise anakart cdsi içerinde yer alan kart okuyucu driver’ı yüklemek olacaktır. Bu şekilde bu hatadan kurtulabilirsiniz.Eğer bilgisayarınızda bi sorun yoksa bu donanımı yüklemeyebilirsiniz.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
ATMOSFER13

İleti editör » 18 Oca 2009, 21:09

Seni rahatsız etmiyorsa yüklemene de gerek yok. Ancak driverları internette mutlaka vardır. Öğrenip indirip kurmanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
editör

Bilgi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir